Hindsjöbadet

Ett stenkast från Hindsjövallen ligger hindsjöbadet som är den naturliga samlingsplatsen för invånare och besökare i Alsterbro. Badet är välbesökt, mycket tack vare de aktiviteter som man har möjlighet att delta i. Det finns ett vackert utegym som smälter bra in i miljön. Vill man inte träna så kan man svalka sig med en glass eller någon kall dryck från den populära kiosken som drivs av Barefottsektionens ungdomar. Man erbjuds olika vattenaktiviteter såsom vattenskidor, paddelbåt, SUP, barfotaåkning med mera och allt detta för en mycket billig penning. Både beachvolleybollplan och padelbana finns mindre än 1 minuts gångväg från stranden. Självklart finns utrustning att hyra. Vill man bara ta det lugnt och njuta av vattnet så är det bara att slå sig ner under någon av de pampiga ekar som växer intill sandstranden. Till kvällen kan man grilla i grillkåtorna som finns på stranden och njuta av en vacker solnedgång i Smålands skogar.

Vill man tillbringa ett par dagar kan man boka in sig på den populära campingen eller varför inte en övernattning i en av cellerna på Alsterbro minihotell.

Under såväl sommar och vinter kan man självklart fiska. Fiskekort finns att köpa i den lokala coopbutiken. Vill man hyra en båt för att utforska sjön och kanske ta sig en titt på den mytomspunna ”själastenen” är detta också möjligt. Med roddbåt kan man lätt ta sig från Hindsjöbadet till Sandvik som är en vacker naturstrand med en mycket fin grillplats. För den modige kan man också passa på att hyra bastun som ligger ca 5 meter från strandkanten vilket gör det perfekt för ett vinterbad.

Välkomna till Hindsjöbadet – En av Nybro kommuns verkliga pärlor.

Kontakt

mail@alsterbroif.se